Monday, April 25, 2011

Cute Cookies for Kids



This almond cookies dedicated special for kids.. Cute kan?? My daughter Aleesya sgt lah suka cookies ni.. Biasanye mmg budak2 suka cookies nie.. Masa tgh dok terap2 cookies ni, habis kena kerumun ngan anak2 buah.. Masing2 dah "chop" pattern ape yg diorg nak.. Once baked, tak sempat nak deco, dah kena sebat dulu.. hehehe

Sunday, April 24, 2011

hujung minggu di tasik dedap


Xde angin, xde ribut, tetiba hubby ajak g umah azad. at first plan nk g umah is @perak.tp disbbkan is x de, kitorg pun g la tasik dedap. Saje melepak-lepaks kan diri kat sana. Duk tepi tasik... Sambil tu wat kuih apam dino lagi.. pas wat apam, layan maharaja lawak.. abis je, trus Zzzzzz.. hehehe. ni pun dh ngantuk.. nak tdo. sok pagi masak sardin je la. mls kot nk g kjesok.. yo la, dah ujung2 kan.. heheheeh.. ni la aksi aleesya @ tasik dedap..

Thursday, April 21, 2011

Terima Kasih

Hari ini dpt baby baru :).. Ms. Myvi SE white colour.. Tq sgt2 to Mr.Hubby. Cam x caye pun ade juga. Ye la, aku baru je notis, tup tup kuat keter.. hmm.. masak le nak membayo.. Dah la dgn Lappy baru + kete baru.. So kena la wat somtin kan.. Eventough aku bergelar FULL time house wife, aku x leh la kan nak dok diam2.. kena la wat somtin to gain income ;p .. Nak pegang duit sndri.. x moh la asik2 mr.hubby je yg kuar ..

So, 1st step dah ade. Tnggu 2nd step pulak. kali ni x moh main2 dah.. mesti buat sungguh.. kena put aside perasaan segan2 tu n mulut pun kna ringan skits..boleh kot..

Makanya, kena usaha dan jgn alpa.. cha yuk cha yuk... Moga ape yg dirancang berjalan lancar... Amin..

Monday, April 11, 2011

11.4.11

Pagi tadi masa dok initial borang staff nk g clinic, baru perasan, cantik date hari ni.. 11.4.11 .. tp xde ape2 yg menarik pun berlaku hari ni..

Cuma ade satu perkara yg agak melucukan terjadi masa aku keluar lunch dgn adik2 opis aku.. Disebabkan aku x tapau hari ni, aku pun g la kuar lunch ngan si Aina n Pija.. Aku tumpang kete Aina. Nak drive mmg tahap malas la.. Menu lunch ari ni, nasi berkuahkan lemak kuning bertemankan kan ikan bakar.. sblm sampai kedai. perut ni x de la lapa sgt coz dh mkn mee hun sup ayam as bfast.. ttp, setibanya di kedai n tgk lauk, perut trus bernyanyi2 riang.. hehe.. mmg best la mkn td..SO bila time balik, tiba2 t'dgr satu bunyik, bunyik cam kelepek2..ish.. apehal plak ni.. Aku dh len mcm, tp budak2 ni dok bantai gelak.. rupa2nye,getah kat tepi bumbung tu tercabut daa.. dh mcm kuda la pulak kete si aina ni.. imagune je la caner getah tu berterbang2 di tiup angin.. hhehe.. sampai kt opis kitorg dok bantai gelak.. ape pun, tq la aina bwk akak g mkn ari ni.. len kali leh tumpang lagi ye.. :)

Sunday, April 10, 2011

Hari Ahad

Wah.. KEjap je dh petang.. Sempat masak je hari ni. Plan nk g barang buat kuih pun x g beli.. huuhuh... Letih bdn nie.. Pagi bangun prepare bfast nasi goreng+nugget+crab stick cheese for my kbeloved family.. Then prepare for lunch meal.. Today cam rajin skit.. buat rendang ayam+sayur campur+tempe sweet sour.. tu yg letih agaknye..

LAgi bape hari je nk hanta notis.. X saba dah nak start wat biz sendiri.. Leh dok umah sambil monitor my kids.. Hopefully ape yg aku plan berjalan dgn lancar.. Baby dlm perut mummy, behave ok.. be strong cam Baby Aleesya.. Masa mengndungkan aleesya, aku mmg aktif.. hari2 buat roti.. oredr cheesecake n agar2 lapis mmg byk.. Alhadmulillah, rezeki :) ..hope this time pun cam dulu juga.. cuma preggy kali ni, akucepat letih.. maybe dah tuaskitkot.. hehehee.. k la.. menceceh pjg sgt aku nie.. stop dulu..

Tuesday, April 5, 2011

~~Semangat Baru~~

SALAM..

Sekejap je dah masuk bulan April. Yg paling aku x sangka, aku leh kje lagi kat situ.. Lagi 2 months, genap 1 year.. isk isk isk... Dlm nangis2, byk tragedi berlaku, aku still leh tahan.. Lama2 cam dah lali plak. Kje mmg syok, cuma org2 yg xde hati ni yg buat aku jd x aman. Ntah ape la yg aku buat sampai "org" tu busuk ati kena kan aku. Allah tu Maha Kaya.. Biarlah Dia balas segala perbuatan insan2 yg penuh dgn hasad dengki nie.

Skang ni, aku tgh semangat nak wat cookies... nak wat bisnes sendiri.. Thanks to my lovely hubby.. Support yg x pnah henti.. InsyaAllah, pasni anne akan berusaha bersungguh2.. Dah pindah umah baru, dpt dapur baru.. wahhh semangat semangat.. x saba rasenya nak mula operasi..

Ok la.. berenti kat sini dulu... Nak sambung asmara 2. layannnnn