Tuesday, April 24, 2012

Bulan April dah nak ke penghujung....



Pantas betul amsa berlalu.. sedar x sedar, dah nak abis bulan April.. Haziq pun dah 6 bulan lebih.. Alhamdulillah, Haziq dah ada 6 batang gigi... memula kuar 1 gigi masa haziq 3 bulan.. pastu kuar lagi satu.. bila masuk 6 bulan, kuar gigi ketiga..pas tu mummy check bebetul, bukan kuar gigi ketiga, tp gigi ke4, kelima dan juga keenam.. isk isk.. abis la kalsium mummy dik.. Tadi masa kat umah mak, haziq buat rumah (tanda2 awal nak merangkak),pastu mulut dia bebel2 sambil buat rumah.. tup tup, haziq angkat tgn then kaki..

Wah... tahniah Amir Haziq Shah.. Anda telah melangkah ke perkara baru... merangkak.. mmg confirm la mummy pasti lagi slim coz kna keja awak je lps nie.. awak baru pandai mara ni pun mummy dah letih... dah meRangkak nnt lagi lah.. tu blom citer keja awak yg berlari pantas dlm walker.. hihi.. sweet sgt layan awak..

Mummy seronok layan amir haziq shah.. the one n only prince dlm hidup mummy.. amir yg murah dgn senyuman, yg suka menyondol2 bila nk tdo..

Amir Haziq Shah, Mummy doakan adik menjadi anak yg soleh.. dpt mendokan mummy n abah bila kami dah tiada nnt.. Haziq kena jaga kakak2 haziq tau!



Aleesya pulak lain ragam nye skang.. byk btol songeh nya.. tp boleh harap bila minta tlg jaga Haziq.. syg btol dia dgn haziq.. bangun tdo je, mesti cari haziq dulu.. Syukur sgt coz aleesya mudah dpt apabila diajar.. dh mula kenal ABC, baca iqra' n count 123... cuma dia x leh nak fokus la bila blaja.. main2 je.. so, kena la mummy saba bebyk..

Nurin plak dah form 1 n min pun dah darjah 4... dah besar pun diorg.. bleh la tolong2 wat kje umah.. (^o^)

Anne Cookielicious pun dah ok.. ada je tempahan.. Alhamdulillah atas rezeki yg diberikan olehMu Ya Allah..

Ni mood tgh rajin nk uplod gambo.. layan je la gamba2 masa family outing ke Taman Botani Putrajaya...